Spaghetti z owocami morza

Składniki:

Makaron razowy spaghetti (250 g), krewetki królewskie surowe (250 g), ugotowane mule bez muszli (150 g), pomidory suszone w oleju drobno pokrojone (4 sztuki), 4 ząbki czosnku pocięte w plasterki, płatki chili (1/2 łyżeczki), świeża natka pietruszki drobno posiekana (około 1/2 pęczka), sól himalajska, pieprz grubo mielony, oliwa z oliwek (2 łyżki)

Sposób przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.
  • Na patelni podsmażamy na oliwie z oliwek chili z czosnkiem do momentu, aż czosnek się lekko zarumieni.
  • Następnie dodajemy krewetki, mule oraz pomidorki i całość podsmażamy około 3 minuty, aż krewetki nabiorą ładnego, różowego koloru.
  • Na koniec dodajemy do dania ugotowany makaron, natkę pietruszki i doprawiamy wszystko solą oraz pieprzem i całość mieszamy.

img_4200

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s