Tort naleśnikowy

Składniki:

mąka pszenna organiczna (250 g), 2 jaja organiczne, mleko roślinne niesłodzone np. z konopi (1 szklanka), woda (1 szklanka), olej kokosowy nierafinowany (2 łyżki), szczypta soli himalajskiej, dżem z czarnej porzeczki bez cukru (ok 1/2 szklanki), świeże owoce: jagody i maliny (2 garście), kilka listków świeżej mięty

Sposób przygotowania:

  • Jaja roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy wodę, olej, mąkę oraz sól i wszystko mieszamy do uzyskania właściwej konsystencji
  • Ciasto na naleśniki odkładamy na 15 minut do lodówki
  • Naleśniki smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu 
  • Każdy naleśnik smarujemy cienką warstwą dżemu porzeczkowego i układamy piętrowo jeden na drugim.
  • Wierzch tortu ozdabiamy świeżymi owocami i miętą

IMG_4225.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s