Składniki:
4 duże marchwie obrane i pocięte na mniejsze kawałki, cebula pocięta w półksiężyce, duży ziemniak ze skórką pocięty w dużą kostkę, bulion warzywny (1.2 litra), suszona kolendra (1 łyżeczka), świeża kolendra (pęczek), sól himalajska (do smaku), oliwa z oliwek (2 łyżki)
Sposób przygotowania:
- Cebulę podsmażamy w wysokiej patelni na 1 łyżce oliwy z oliwek przez około 5 minut, aż zmięknie i się ładnie zarumieni.
- Dodajemy do cebuli ziemniaka i suszona kolendrę i wszystko razem podsmażamy przez około 1-2 minuty.
- Następnie dodajemy marchewkę oraz bulion, zmniejszamy gaz i wszystko razem gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut.
- Następnie blendujemy zupę razem ze świeżą kolendrą i na koniec doprawiamy solą oraz 1 łyżką oliwy z oliwek.
Marchewka z kolendrą, to musi być bardzo aromatyczne połączenie.
Witam w akcji Warzywa korzeniowe! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba