Zupa z żółtej brukwi i cukini

Składniki:

duży korzeń żółtej brukwi, średnia cukinia, cebula, świeży koperek drobno posiekany (pęczek), organiczny bulion z kurczaka (1.3 litra), oliwa z oliwek (4 łyżki), sól himalajska, pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:

  • Cebulę kroimy w drobną kostkę i delikatnie podsmażamy na 2 łyżkach oliwy, aż lekko się zarumieni.
  • Brukiew oraz cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, całość razem mieszamy i podsmażamy na małym ogniu przez około 5 minut.
  • Przekładamy zawartość patelni do dużego garnka, a następnie zalewamy całość gorącym bulionem i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut.
  • Na koniec doprawiamy zupę solą oraz pieprzem, dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek oraz świeży koperek.

***Podziękowania dla Kasi P. za ten wspaniały przepis. Zupa jest prosta, zdrowa i przede wszystkim pyszna! Belfast pozdrawia Dublin!***

IMG_4308


Warzywa korzeniowe 2017

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s