Komosa ryżowa z kurkumą, cynamonem i owocami

Składniki:

Quinoa (komosa ryżowa) (1/2 szklanki), mleko roślinne niesłodzone np. z konopi (1 szklanka), kurkuma w proszku (1 łyżeczka), cynamon (1 łyżeczka), pieprz czarny (szczypta), kardamon (szczypta), rodzynki (1 łyżeczka), banan pokrojony w plastry, pestki dyni (1 łyżeczka), kilka różnych orzechów 

Sposób przygotowania:

  • Komosę ryżową zalewamy mlekiem roślinnym, dodajemy przyprawy oraz owoce (rodzynki, banan) i  gotujemy całość na małym ogniu przez 20 minut, aż mleko odparuje.
  • Na patelni prażymy przez kilka minut pestki dyni z orzechami, aż się ładnie zarumienią.
  • Komosę przekładamy do miseczki, a następnie posypujemy pestkami dyni i orzechami.

IMG_5138.jpg


Wysmakowane śniadania

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s