Pesto (wegańskie)

Składniki:

pęczek świeżej bazylii (opakowanie 30 g), orzeszki piniowe uprażone na patelni (30 g), oliwa z oliwek extra virgin (80 ml), 1 duży ząbek czosnku, sól himalajska (szczypta), pieprz czarny grubo mielony (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki rozdrabniamy w blenderze na jednolitą masę, a na koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

IMG_5208

IMG_5213.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s