Czekoladowy krem z awokado i truskawek

Składniki:

Krem czekoladowy (na 2 porcje): 2 średnie awokado, 3 duże truskawki, gorzkie kakao w proszku (4 łyżki), olej kokosowy nierafinowany (2 łyżki), syrop klonowy (6 łyżek)

Dekoracja: orzechy nerkowca (3 czubate łyżki), sól himalajska (szczypta), syrop klonowy (2 łyżki), świeże truskawki i jagody (2 garście)

Sposób przygotowania:

  • Mieszamy składniki na krem w blenderze do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.
  • Dno szklanek wykładamy kawałkami truskawek, a następnie zalewamy czekoladowym kremem i umieszczamy na około godzinę do lodówki.
  • Na teflonowej patelni prażymy orzechy, aż się ładnie zarumienią.
  • Schłodzony deser dekorujemy owocami, a wierzch posypujemy ciepłymi orzechami, które lekko solimy i polewamy po łyżce syropu klonowego.

IMG_5257

IMG_5248.jpg

IMG_5260

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s