Sałatka z krewetkami i pomarańczą

on

Składniki:

krewetki królewskie oczyszczone i ugotowane (150 g), obrana pomarańcza, mała sałata rzymska, dojrzałe awokado, mała czerwona cebula, świeże jagody (garść), świeże listki kolendry (garść)

Sos: sos z 1/2 limonki, 1/2 łyżeczki miodu, 2 łyżki oliwy z oliwek, płatki chili (szczypta), sól himalajska, pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:

  • Pomarańcze kroimy na 1 cm plastry, cebulę w półksiężyce, a awokado w plastry.
  • Rozrywamy sałatę na mniejsze listki i rozkładamy na talerzach, dodajemy kawałki pomarańczy, awokado, cebulę oraz krewetki.
  • Składniki sosu mieszamy razem w miseczce i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, a następnie polewamy sosem sałatkę i całość dekorujemy jagodami i kolendrą.

IMG_5285

 

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Magda pisze:

    Ale apetyczna i kolorowa)

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s