Guacamole ze świeżą kolendrą i pomidorkami

Składniki:

2 dojrzałe owoce awokado,  świeża kolendra (około 8 gałązek), ząbek czosnku, sok z 1 limonki, sok z połówki cytryny, sól himalajska (szczypta), pieprz grubo mielony (szczypta), płatki chili (szczypta), pomidorki koktajlowe pokrojone w mniejsze kawałki (około 10 sztuk)

Sposób przygotowania:

  • Obrane ze skórki awokado oraz czosnek umieszczamy w blenderze, dodajemy świeżą kolendrę, sok z cytrusów oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę.
  • Guacamole dekorujemy pomidorkami, doprawiamy pieprzem oraz chili i schładzamy w lodówce przez minimum 15 minut.

IMG_5309.jpg


Danie pachnące ziołami 4.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s