Gofry z piekarnika z musem mango i orzechami

Składniki:

Ciasto na około 5 gofrów: mąka pszenna organiczna (1 szklanka), 2 jajka organiczne, 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego, 1 szklanka mleka roślinnego (np. z konopi), proszek do pieczenia (1/2 łyżeczki), sól himalajska (szczypta)

2 dojrzałe owoce mango, garść ulubionych orzechów (pociętych na mniejsze kawałki)

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na gofry mieszamy razem w misce na jednolita masę.
  • Wypełniamy masą silikonowe foremki do gofrów i pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
  • Po tym czasie wyjmujemy gofry z foremek, odwracamy, układamy na kratce i pieczemy przez kolejne 10 minut w temp 220 stopni.
  • Mango obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i blendujemy na mus przy pomocy blendera.
  • Ciepłe gofry polewamy musem z mango i posypujemy orzeszkami.

IMG_5336

Reklamy

2 Comments Add yours

  1. Aleksandra pisze:

    Ja akurat mam dezala na stanie więc w piekarniku nie muszę robić gofrów, ale przyznam , że te wyglądają ładnie. Osobiście wolę świeże owoce, ale mus z mango wygląda zachęcająco. Dziękuję za przepis, wypróbuje.

    Polubione przez 1 osoba

  2. Pychota pisze:

    Wersja z orzeszkami jest bardzo intrygująca. Muszę przyznać, że z piekarnika wyglądają równie smakowicie 🙂 Pozdrawiam

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s