Sałatka ze świeżym groszkiem, jajkiem, krewetkami i ciabattą

Składniki:

świeży groszek ogrodowy ugotowany na parze (160 g), krewetki królewskie oczyszczone i ugotowane (160 g), czerwone i żółte pomidorki koktajlowe pokrojone na ćwiartki (15 sztuk), 2 organiczne jaja ugotowane na twardo i pokrojone na ćwiartki, 5 cienkich kromek chlebka ciabatta pokrojonych na 1 cm paski, oliwa z oliwek (1 łyżka), sól himalajska (szczypta), płatki chili (szczypta)

Sos: sos z limonki (1 łyżka), 2 łyżki oliwy z oliwek, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól himalajska, pieprz grubo mielony, świeże zioła drobno posiekane: koperek i szczypiorek (garść)

Sposób przygotowania:

  • Mieszamy w misce składniki sosu, dodajemy pomidorki i całość razem mieszamy.
  • Dookoła pomidorków rozkładamy groszek, krewetki oraz kawałki jajka.
  • Na patelni teflonowej przypiekamy kawałki ciabatty i jak się ładnie zarumienią to odstawiamy na bok i polewamy 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawiamy solą.
  • Grzanki układamy na sałatce i całość doprawiamy płatkami chili oraz solą.

IMG_5390.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s