Cytrynowa pasta z wędzoną makrelą, jajkiem i szczypiorkiem

Składniki:

filety z wędzonej makreli (200 g), 4 organiczne jajka ugotowane na twardo, sok z 1 cytryny, 4 gałązki szczypiorku drobno posiekane, pieprz grubo mielony (1/2 łyżeczki), sól himalajska (szczypta)

Sposób przygotowania:

  • Obrane ze skóry i ości filety z makreli oraz obrane ze skorupek jajka kroimy na mniejsze kawałki, a następnie umieszczamy w blenderze, doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem i całość blendujemy na jednolitą masę.
  • Gotową pastę mieszamy ze szczypiorkiem i schładzamy w lodówce przez 30 minut.

IMG_5734

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s