Cukinia w panierce z mąki orkiszowej

Składniki:

3 młode cukinie, mąka orkiszowa razowa (1/2 szklanki), sól himalajska, olej ryżowy

Sposób przygotowania:

  • Umyte cukinie kroimy na około 1,5 cm plastry, solimy z każdej strony i pozostawiamy w misce na minimum 4 godziny, a po tym czasie odsączamy na sitku z powstałej wody.
  • Osuszone plastry obtaczamy w mące, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • Gotowe placki doprawiamy delikatnie solą.

IMG_5747.jpg

Reklamy

3 Comments Add yours

  1. green goodies pisze:

    świetny przepis 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  2. Publikersi pisze:

    Wyglądają smakowicie 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s