Koktajl z krewetek, awokado oraz kopru włoskiego

Składniki:

krewetki królewskie ugotowane (160 g), połówka kopru włoskiego pokrojona w cienkie plasterki, awokado pokrojone w większe kawałki, cząstki pomarańczy (bez skórek), rukola (50 g)

Sos:  oliwa z oliwek extra virgin (4 łyżki), sok z 1 cytryny oraz sok, który wycieknie przy obieraniu pomarańczy, sól himalajska, pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:

  • Oliwę mieszamy z sokiem z cytrusów i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Krewetki, koper, awokado oraz cząstki pomarańczy mieszamy razem w misce z sosem.
  • Rukolę rozkładamy na dnie kieliszków, a następnie dodajemy pozostałe składniki koktajlu.

IMG_5806

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s