Gofry z cynamonem i truskawkami (Paleo AIP)

dnia

Składniki:

Ciasto: mąka cassava (3/4 szklanki), mąka tigernut (1/4 szklanki), 1 dojrzały mały banan, olej kokosowy (2 łyżki), mleko kokosowe (3/4 szklanki), woda filtrowana (1/2 szklanki), żelatyna w proszku (1 łyżka), ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka), proszek do pieczenia (1/2 łyżeczki), sól himalajska (szczypta)

Dekoracja: świeże truskawki, cynamon 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem w robocie kuchennym na jednolita masę.
  • Wypełniamy masą silikonowe foremki do gofrów/ pączków i pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
  • Po tym czasie wyjmujemy gofry z foremek, odwracamy, układamy na kratce i pieczemy przez kolejne 10- 15 minut w temp 220 stopni.
  • Gotowe gofry posypujemy cynamonem i dekorujemy truskawkami.

IMG_6017.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s