Pieczony batat z salsą z pomidorków i awokado

dnia

Składniki:

średni batat, olej z awokado (1 łyżka), sól himalajska

Salsa: awokado pokrojone w kostkę, 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki, sok z 1/2 cytryny, płatki chili (szczypta), pieprz grubo milelony, sól himalajska

Sposób przygotowania:

  • Dokładnie umytego batata umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i nakłuwamy dookoła widelcem, a następnie polewamy olejem z awokado, doprawiamy solą i pieczemy przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.
  • Kawałki awokado i pomidorków umieszczamy w miseczce, doprawiamy przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.
  • Upieczonego batata delikatnie nacinamy wzdłuż nożem i wypełniamy środek salsą.

IMG_6062.jpg

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s